Gulvafhøvling – Der bruges kun sjældent afhøvling af trægulve

Gulvafhøvling er en grov og ubarmhjertig behandling som kun meget gamle trægulve udsættes for. Her bearbejdes træet med skarpe klinger som nærmest skræller overfladen af træet. Her er affaldet høvlspåner som ved en almindelig håndhøvl.

Gulvafhøvling  udføres af en fagmand

Det er de færreste gulve som tåler en gulvafhøvling. Gulvafhøvling udføres kun ved gran- og fyrregulve, som har en meget slidt og grim overflade. Om det er nødvendigt med en gulvbehandling kan ofte kun vurderes af en professionel fagmand.  Men en tommelfingerregel siger, at de steder hvor en gulvafslibning ikke er nok må der bruges en gulvafhøvling.

Gulvafhøvling kræver en efterfølgende gulvafslibning

Med en gulvafhøvling kommer vi så langt ned i træet, at gulvet bliver ru og en anelse flosset. Derfor må der bruges en alternativ løsning til at opnå den rette finish. Og gulvafslibning er løsningen hvor overfladen smidiggøres og får en rigtig flot afslutning. Når trægulvet er blødt og behageligt at føre ved kan der påføres en gulvbehandling med:

  • Voks
  • Sæbe
  • Olie
  • Lak
  • Lud

Men mulighederne er betydelig større end de normale former for efterbehandling, og indfarvning er en af de populære løsninger. Her påføres træet en farve enten i form at hvidpigment eller som bejdse i alle regnbuens farver. Men kontakt os gerne for mere information, det er gratis og helt uforpligtende.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Gulvafhøvling - Der bruges kun sjældent afhøvling af trægulve, 10.0 out of 10 based on 1 rating